DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

říjen 2019

1. SCHŮZKA - 2. října 2019 - TRAKAŘE A ZVÍŘÁTKA

Oproti předchozím letům jsme odstartovali trochu se zpožděním a s menším počtem dětí, ale to nám vůbec nevadí a užíváme si to hned od začátku smiley. Úderem 15. hodiny se rozestupují mraky, začíná svítit slunce a my vyrážíme na malou výpravu kolem daňků ke kostelu, abychom si zařádili a nasbírali materiál na tvoření. Jak probíhala soutěž v trakařích (někteří by měli trochu potrénovatwink), novinka s názvem "HAMBÁČ ...doplň libovolné jméno" a další, se podívejte do fotogalerie.

 

 

2. SCHŮZKA - 9. ŘÍJNA 2019 - PTÁCI ZRŇÁCI

Dnes nám to s počasím moc neklaplo, tak jsme radši odfrčeli autobusem na Jednoty k Jarče a Josefce do naší tradiční "dílny". Trochu jsme společně zavzpomínali, kdo je kdo, kdo tu zůstává a kdo odlétá do Afriky (z ptáčků) a každý si pak vytvořil svého "zrňáka". Zajímavé je, že si skoro všichni vybrali k tvorbě siluetu vrabce. Brhlík se zalíbil jen Tomovi a křepelka, chudinka, zůstala úplně na ocet. Na závěr se ještě uskutečnil kadeřnický rychlosalón "U Josefíny" a vlasové kreace (jež můžete také zkouknout v galerii) jsme pak doladili podzimním deštěm cestou na autobus smiley.

 

 

3. SCHŮZKA - 23. října 2019 - KRMÍTKA

Po pauze způsobené nemocí jsme se za krásného počasí sešli u Růžičků na zahradě a popovídali si o zimím přikrmování ptactva. Naším cílem pak bylo stlouci si dřevěná krmítka (skládačky) pro ptáčky. Chvíle napětí, kdy jsme část dílů postrádali, ale naštěstí nakonec nalezli v jiné bedně, nás nerozhodila a chutě jsme se pustili do díla, jak nám to šlo se podívejte v galerii. Výsledkem jsou krásná zimní krmidla, která si děti odnesly domů (a snad také nainstalovaly) wink. Paní Zima může přijít...

Pro připomenutí, jak a čím krmit a jak o krmítka pečovat se podívejte ZDE.

Zapojit se můžete do druhého ročníku projektu občanské vědy České společnosti ornitologické PTAČÍ HODINKA.

Sčítání ptáků na krmítkách proběhne 10. - 12. ledna 2020. Více informací o akci i výsledcích loňského sčítání najdete ZDE.