DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

duben 2019

22. schůzka - 3. DUBNA 2019 - MORANA A KYTIČKY

Hu, hu, hu, jaro už je tu - a proto jsme ji letos zase vyrobili, vyzdobili a tentokrát do rybníka Rajdamyšky vhodili winkKoho? No, přece paní zimu Moranu! A při té příležitosti jsme také osázeli jarními květinkami naše záhonky - tak ať pěkně rostou a potěší včelky i lidi heart.

 

23. schůzka - 10. DUBNA 2019 - HRÁTKY U JARČI

Dnes jsme měli v plánu výrobu ozdob z proutí u Jarči na Jednotách, ale sešlo se nás tak málo maličko, že to nakonec skončilo volnou hrou u Jarči na zahradě a vyrábění jsme nechali na jindy, aby si to užili všichni - ale i tak to bylo fajn smiley. Foto není, tak si to jen představujte...

 

24. schůzka - 24. DUBNA 2019 - DEN ZEMĚ - ČISTÍME LES

Za příjemně teplého slunečného odpoledne jsme se sešli v plném počtu yes a vyrazili i s "povozy" do lesa k Farskému rybníku. Slečny se cestou stačily i jarně vyzdobit. Při svačince jsme společně pohovořili o Dni Země, škodlivosti odpadků pro zvířátka, čápech, kukačkách a vlaštovkách - probrali jsme to zkrátka zeširoka. Posilněni a vyzbrojeni rukavicemi a pytli jsme se poté vrhli do lesa, kde jsme již uklízeli vloni, abychom to tu dočistili. To se nám, myslím, celkem podařilo, takže za rok už budeme na Den Země "odhnusovat" zase jindewink. Na podrobnější průběh akce se podívejte v galerii. Poděkování patří  Láďovi Ř. za zapůjčení osvědčené kárky a obci, která se postarala o námi doručenou hromadu odpadu.