DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

říjen 2018

4. schůzka - 3. ŘÍJNA 2018 - PENÍZE LEŽÍ POD DUBEM smiley

V počtu 9 dětí, dvou dospělců a jednoho psa (který však sbíral pouze hraboše) jsme na kraji lesa u Farského rybníka společnými silami nasbírali celkem 33 kg krásných žaludů a vydělali tak pro náš kroužek 660Kč! Takže už se těšíme na nějaký pěkný výlet či na parádní přespávačku, které si z výdělku dopřejeme yes. Stihli jsme i hru na babu, na schovku a lesní šmejdění. Každý si také zasadil svůj vlastní žalud do květináčku - tak uvidíme, komu něco do vyroste...

 

5. schůzka - 10. ŘÍJNA 2018 - DRACI

K podzimu patří nejen sběr šípků a žaludů, ale i jiné radovánky. A proto jsme dnes vyrazili na Jednoty do "ateliéru Jarča" s cílem vyrobit si pěkné draky. Po veselé cestě autobusem a pěšky k Jarče a Josefce domů jsme se vrhli na dřevěné tyčky, hedvábný papír a další potřeby. Jak se ukázalo, tvorba pořádného draka dá docela zabrat a není to  rychlá záležitost (úsilí účastníků můžete sledovat ve fotogalerii). Čas kvapil a tak jsme bohužel draky nestihli slepit - barvy na jejich tvářích totiž schnuly velmi pomalu. Děti proto dostaly za úkol dolepit si draky na své konstrukce doma - doufáme, že se to podařilo a někdy si je společně vyzkoušíme v terénu! Část dětí pak už pospíchala domů  - moc tímto děkujeme za asistenci s odvozem do Novosedel Ríšovi R. a Janě O. yes Zbylé si ještě užily chvíli radovánek s velkým koupeným drakem na větrném poliwink.

6. schůzka - 31. ŘÍJNA 2018 - HALLOWEEN

Po čtrnáctidenní přestávce způsobené našimi pracovními povinnostmi jsme se všichni sešli tak akorát, abychom si vydlabali tradiční ksichtíky z dýní. Zopakovali jsme si povídání o původu Halloweenu a oranžový materiál pak děti na zahradě po rozluštění nápovědy brzy našly. Tvoření nám šlo pěkně od ruky (někteří ještě trochu potrénují doma práci s nožem a bude to dokonalé wink). Následovala volná hra na zahradě i louce, ohřívání u ohýnku, ochutnávka zbylých jablek ze stromů a tak podobně - prostě podzimní pohoda. Už se brzy šeří a tak jsme si užili dýně i rozsvícené - můžete se pokochat ve fotogaleriiyes.