DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

květen 2019

25. schůzka - 15. KVĚTNA 2019 - DRÁTĚNÁ SRDCE

Letošní svátky 1. a 8. května nám vyšly na středy, tak se scházíme po delší odmlce. Není nás mnoho, jen šest dětí a zima zimička úplně nekvětnová a leje jako z konve (zaplať ten nahoře za to!).  Ale my máme v plánu tvoření na Jednotách u Jarči -  takže v teple a v suchuwink. Dnešní setkání jsme prodloužilï, abychom toho stihli vyrobit co nejvíce a ještě si pohrát. A co, že jsme to vyráběli? Koukněte na obrázky! A k čemu nám to bude? To se nechte překvapitsmiley!

 

26. schůzka  - 22. KVĚTNA 2019 - PTAČÍ HLASY (A HRY S BURIZONY)

Dnešní deštivé počasí nám trochu překazilo plány na větší výpravu za ptačími hlasy. Nezbylo než se přizpůsobit a využít zázemí u nás pod pergolou, kde jsme si v suchu popovídali o tom, proč ptáci zpívají a pustili si několik základních druhů na nahrávkách a vyluštili si ptačí kvíz (ptačí hlasy k poslechu najdete zde). Poté jsme společně zkusili identifikovat pár vytrvalých skutečných ptačích zpěváčků  u nás na zahradě a v remízku u daňků. Hra na ptačí hlasy (vždy dvojice vydávala stejný zvuk a musela se v louce v hejnu dalších navzájem najít) proběhnuvší na louce byla, myslím, nakonec vydařená i v deštiwink. Poté jsme se už dosti mokří přesunuli do tělocvičny, kde jsme si zahráli ještě na krmení ptačích mláďat a na datla (s pomocí balíčku burizonů),  řádění s balóny pak společné odpoledne výtečně uzavřelo - více ve fotogalerii.

 

27. schůzka - 29. KVĚTNA 2019 - SÁZENÍ A HRY

Je po dešti....a tak se vrháme na sázení dalších rostlin do našich záhonků, neb jarní elementy již pomalu odkvétají. Deštík nám vše zalil, tak jsme se tentokrát nemuseli dřít od pumpy s konvemi (to až zase časem wink) - záhonky jsou teď móóóc hezké! Následovala minivýprava směr les, kam jsme ale pro samé hraní, malování a skákání panáků na cyklostezce ani nedoputovali. Prostě zase jedno  takové obyčejné, příjemně hravé odpolednesmiley.